OKULDA DİYABETLİ OLMAK...

OKULDA DİYABETLİ OLMAK...

Bu eğitim platformunun amacı, diyabetli çocukların okulda, evlerindeki gibi güvenli bir şekilde zaman geçirmelerini sağlamak, onları desteklemek ve bunun için başta öğretmenler olmak üzere okul çalışanlarını eğitmektir.

23.11.2023 36

Okullar İçin

 

Öğretmenler ve okul personelinin, öğrencilerini eğitmek ve yetiştirmek için ne kadar önemli bir rolünün olduğunu biliyoruz. Tip 1 diyabetli öğrencilerin ise biraz daha fazla desteğe ihtiyaçları vardır. Sizler için hazırlanmış olan eğitim platformu sayesinde, öğrencinizin ihtiyaç duyduğu desteği sağlama konusunda gerekli bilgi ve beceriye sahip olabileceksiniz.

 

Aileler İçin

Tüm tip 1 diyabetli çocukların ebeveynleri, çocuklarının okulda güvende olmasını, diyabet tedavisi için gerekenlerin yapılmasını, yaşıtları gibi tüm okul aktivitelerine katılmasını, hiçbir şekilde ayrımcılığa maruz kalmamasını, desteklenmesini ve okulun tadını çıkarmasını ister. Okulda Diyabet Programı Eğitim Platformu, ebeveynlere tip 1 diyabetin okulda nasıl iyi yönetileceği konusunda bilgi vermeyi amaçlamaktadır.

 

Okulda Diyabetli Olmak

Ülkemizde 18 yaş altında 30.000 dolayında Tip 1 diyabetli çocuk bulunmakta ve bunların en az 23.000’nini okul çağındaki çocuklar oluşturmaktadır. Günümüzde Tip 1 diyabetli çocukların tedavisinde günde 6-10 kez kan şekeri ölçümü ya da sensörle sürekli glukoz izlemi ve bu bilgilere dayalı olarak günde 4 kez insülin enjeksiyonu veya insülin pompa tedavisi kullanılmaktadır. Diyabetli çocuklar, okuldaki yaşamlarında okul yöneticileri, öğretmenler, okul hemşireleri ve okul çalışanlarının desteğine ihtiyaç duyarlar.

Okulda Diyabet Programı Nedir?

Okulda Diyabet Programı, tip 1 diyabetli çocuklar ve gençlerin okul hayatında ihtiyaç duydukları desteği sağlamayı, güvende olmalarını, olumlu ve tam bir okul deneyimi yaşamalarını amaçlamaktadır.

İnceleBireysel Bakım Planı

Okuldaki diyabet bakımının temelini oluşturmaktadır. Çocukların diyabetlerini yönetmelerini ve okul yaşamına dahil olduklarını hissetmelerini sağlamak okul personelinin önemli görevlerinden birisidir.

İnceleBeslenmede Nelere Dikkat Edilmeli?

Beslenmenin kan şekerine nasıl etki ettiğine ve önceden planlamaya önem gösterdiğinizde, öğrencilerinizin daha güvenli ve kendini ait hissettiği bir okul yaşamı olmasını sağlayabilirsiniz.

 

 

DETAYLI BİLGİ İÇİN https://okuldadiyabet.meb.gov.tr